Смілянською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що 30-річний житель міста Сміла через мережу Інтернет придбав та зберігав за місцем свого проживання для подальшого збуту особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, – PVP.

З метою збуту зазначеної психотропної речовини чоловік передав своєму знайомому пакет з одягом, до якого поклав і психотропну речовину. Вказана особа, використовуючи анкетні дані підозрюваного, передала до логістичної компанії зазначений пакунок для доставлення до одного з міст Донецької області.

На цей час чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Досудове розслідування триває.

Санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.