За процесуального керівництва прокурорів Жашківського відділу Уманської окружної прокуратури трьом жашківчанам повідомлено про підозру у привласненні, розтраті та заволодінні чужого майна, а також внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства на початку 2017 року бухгалтер одного із комунальних підприємств з метою заволодіти бюджетними коштами в особливо великих розмірах створила та очолила організовану групу, до складу якої залучила членів своєї родини.

На виконання спільного злочинного плану вказана особа, маючи повноваження щодо нарахування та виплати заробітної плати працівникам підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж майже чотирьох років систематично вносила недостовірні відомості до офіційних документів, завищуючи суми коштів, які підлягали виплаті.

Після безпідставного перерахунку коштів підприємства на банківські рахунки членів групи вони використовувалися пособниками та організатором в готівковій та безготівковій формах у власних цілях.

У такий спосіб організована група незаконно заволоділа бюджетними коштами на суму понад 3 мільйони гривень, що підтверджено висновками судових економічних експертиз.

На цей час досудове розслідування триває, вирішується питання про застосування до членів групи запобіжних заходів.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна; санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у  вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.