Якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів немає даних про особу, то громадянин може скористатись порталом Дія, аби повідомили про місце свого проживання.

Про це йдеться в Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який затвердив уряд 30 грудня, передає СhesnoNews.

«У разі коли відомості про призовника, військовозобов’язаного або резервіста не включено до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, призовник, військовозобов’язаний або резервіст може за власним бажанням подати відомості для включення до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів під час формування декларації про місце проживання з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі – портал “Дія”) за умови запровадження інформаційної взаємодії», – йдеться в документі.

Зазначається, що механізм та вимоги до технічного опису сервісу електронної інформаційної взаємодії між порталом “Дія” та Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів встановлюються Міноборони.