За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам, які з корисливих мотивів організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства група осіб, змовившись між собою, за 2 500 доларів США усували перешкоди військовозобов’язаним в перетині державного кордону України  шляхом забезпечення протиправного внесення відомостей про осіб  до Єдиного комплексу інформаційних систем «Шлях».

Наразі підозрюваним  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 187 тис. грн та 214 тис. грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу Управління СБ України в Черкаській області.

Довідково: ч. 3 ст. 332 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.