За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру 64-річній черкащанці за фактом пособництва у привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що жінка за попередньою змовою з колишнім заступником головного бухгалтера комунального некомерційного підприємства Черкаської міської ради, яка мала доступ до банківського рахунку підприємства, фактично не перебуваючи в трудових відносинах з комунальним підприємством, безпідставно отримувала на власний картковий рахунок бюджетні кошти під приводом виплати заробітної плати, внаслідок чого інтересам громади завдано збитки в розмірі 391 265,11 грн.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.