Учителька математики Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Інна Кріт стала переможницею Всеукраїнського конкурсу «Творчий учитель – обдарований учень». Її авторські напрацювання визнано кращими в номінації «Науково-методичні розробки».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Цей конкурс проводиться Інститутом обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України. Його мета – створення умов для творчої реалізації педагогів, поширення їх інноваційного досвіду, впровадження в практику роботи сучасного педагога та підвищення ролі й статусу творчих педагогів у колективах.

Інна Кріт викладає математику 12 років, є спеціалістом вищої кваліфікаційної категорії. Розповідає, що участь у Всеукраїнському конкурсі взяла вперше. На розгляд журі представила свою роботу «Впровадження уроків-квестів як засобу активізації освітньої діяльності на уроках математики» і перемогла в номінації «Науково-методичні розробки».

«Всі матеріали, які я подала на конкурс – це мої авторські наробки, квести, творчі завдання тощо, – розповідає Інна Вікторівна. – Діти люблять, коли матеріал подається у формі гри, тому я намагаюся на уроках якомога більше поєднувати гру і навчання для кращого й цікавішого засвоєння матеріалу. Прагну показати учням, що математика – не сухий шкільний предмет, а цікава наука, яка допомагає розвивати не лише логіку та мислення, а й творчість».

Інни Кріт говорить, що раніше її напрацювання публікували в збірках навчальних матеріалів Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Участь у всеукраїнському конкурсі стала для неї новим досвідом. Тепер вона планує спробувати свої сили у конкурсах Міжнародного рівня.

За словами директорки черкаської загальноосвітньої школи №8 Тетяни Саєнко, в їхній школі працюють зразу 4 сертифікованих вчителя. Вони показали найвищий рівень педагогічної майстерності, володіють методиками компетентнісного навчання та новими освітніми технологіями.