Виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив зміни до порядку надання одноразової грошової допомоги для оздоровлення поранених учасників оборони України у зв’язку з військовою агресією рф проти України. Відтепер ця допомога буде не одноразовою, а залежатиме від кількості поранень і стану здоров’я захисника чи захисниці України.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Члени виконавчого комітету підтримали необхідність змін до свого попереднього рішення від 5 жовтня 2022 №806, яке стосувалося порядку надання одноразової грошової допомоги для оздоровлення поранених.

«На одній із сесій Черкаської міської ради депутати підтримали звернення про підтримку воїнів-захисників, – зазначив під час обговорення проекту рішення директор департаменту соціальної політики Євгеній Данченко. – Адже чимало тих, хто захищали Україну в зоні проведення АТО/ООС із 2014 року, нині знову захищають державу від російського агресора, отримують поранення чи контузії. Відповідно, знову потребують лікування та коштів на оздоровлення. Для покращення соціального захисту захисників та захисниць України наш департамент вніс відповідні зміни до порядку надання такої грошової допомоги».

Згідно з діючим порядком, грошовою допомогою для оздоровлення поранених учасників оборони України є виплата з бюджету міської територіальної громади в розмірі 5 000 гривень. Відтепер її виплачуватимуть не одноразово, а залежно від кількості поранень і стану здоров’я захисника чи захисниці України.

Дещо зміниться й механізм виплати цієї допомоги. Зокрема, заява на призначення допомоги відтепер подаватиметься на ім’я директора департаменту соціальної політики, а виплата коштів буде здійснюватися на підставі сформованих департаментом списків.