На сьогоднішній день здійснено юридичний аналіз матеріалів, відомостей, статей, законодавства та зібрано достатні фактичні дані, які свідчать про те, що рф ніколи не набувала статусу учасника ООН у відповідності до чинного Статуту, процедурних правил Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

У зв’язку із цим, започаткована широкомасштабна інформаційна компанія «Геть росію із ООН» #unrussiaUN, метою якої є формування у громадян країн-членів ООН розуміння та усвідомлення незаконності та безпідставності перебування росії в ООН, припинення рф зловживання правами Постійного члена Ради Безпеки та як наслідок припинення збройної агресії проти України.

За лобіюванням ініціативної групи 01 грудня 2022 року Верховною Радою України прийнято «Заяву про незаконність перебування росії в ООН…», 15 грудня вказане питання винесено в Конгрес США в якості проекту резолюції, а 16 грудня 2022 Міністр закордонних справ Д. Кулеба зробив офіційну заяву про початок процедури виключення росіїї із ООН. На даний момент цю петицію підтримав вже міський голова Харкова Ігор Терехов, а також інші ЗМІ.

Підписати петицію ви можете тут: https://chng.it/xf6Kh5kNTz.

Дізнатися про рух “Геть РФ із ООН!” і останні новини на сайті: https://kickrussiaout.info/.

А також на ютуб – каналі: https://www.youtube.com/channel/UCPI0jhwH5cDW235hMo1P1jA, https://youtu.be/4XMX6jAET5U.