Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко ініціює виплату грошової допомоги з бюджету жінкам, які народили малюків з початку 2023 року. Її видаватимуть замість «пакунка малюка» з речами для новонароджених, який досі породіллі отримували від міста.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

У такий спосіб міська влада планує підтримати батьків, які наважилися на поповнення в сім’ї в такий буремний для нашої держави період. Грошова допомога з бюджету Черкас передбачається в розмірі 25 000 гривень.

Анатолій Бондаренко вже дав доручення департаменту соціальної політики внести зміни до діючої програми або підготувати проект нової програми для виплати допомоги жінкам із нашого міста, які народили малюків з 1 січня 2023 року, та напрацювати чіткий механізм матеріального заохочення.

Як отримати таку допомогу та які документи потрібні для її оформлення, буде повідомлено додатково після затвердження відповідних змін.

«Сподіваюся, що виконавчий комітет та депутати Черкаської міської ради підтримають таку ініціативу, – говорить Анатолій Васильович. – Тому що народжувати під час війни – це вдвічі більша сміливість та відповідальність для кожної української родини. І тим більше треба їх підтримати, адже діти – це продовження роду і майбутнє нашої держави».