Атлантичні циклони знову ланцюгом потягнулися у східному напрямку, постачаючи на Європейський континент повітряні маси, які насичені теплом та вологою океану. Тому і на Черкащину чекають відлиги та опади.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У суботу надходження теплого повітря зумовить утвореннб осередків туманів та ожеледі, температурний фон підвищиться ще на 2-3º: вночі до 1-6º морозу, вдень до 2º морозу – 3º тепла.

У неділю наблизяться перші зони хмар з невеликими дощами та мокрим снігом, слабкі нічні морози зміняться невеликим теплом вдень. Атмосферний тиск почне стрімко падати.

На початку нового робочого тижня, Атлантика продовжить постачати тепло до України. Атмосферні фронти із заходу проявлять себе дощами та поривчастим вітром 15-20 м/с, що не завадить температурі підвищитися до 10-12º тепла та дозволить економити на опаленні. Температурний фон перенесе нас у кліматичне майбутнє березня.

Внаслідок тривалого потепління лід на річках поступово втрачатиме свою міцність, виходити на нього, особливо на початку відлиги, дуже небезпечно.

За попередніми модельними розрахунками, на Водохреще не прогнозуємо ані морозу, ані снігу. Зима повернеться згодом.