За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру 71-річному жителю однієї з територіальних громад Черкаського району, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждала малолітня дитина  (ч. 1 ст. 286 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що житель Черкаського району, керуючи транспортним засобом, рухаючись містом Черкаси, порушив Правила дорожнього руху України, не зменшивши швидкість перед нерегульованим пішохідним переходом, та скоїв наїзд на 12-річного хлопчика, внаслідок чого малолітній отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості у вигляді перелому ноги.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту  на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.