14 січня Черкаси провели в останню путь українського воїна Олександра Дерев’янка (позивний «Аддамс»). Йому було 24 роки.

Про це інформує міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, передає ChesnoNews.

Олександр з дитинства активно займався спортом. Освоював бокс, джиу джитсу, бойове самбо і MMA. Виступав на змаганнях і постійно ішов вгору, виборюючи нагороди. Був активним уболівальником футбольних команд.

Після закінчення Черкаського комерційного технікуму Олександра Дерев’янка запросили працювати у дитячий табір «Азовець» у Київ, де він був інструктором із самооборони і наставником для юнаків.

У 2020 році він підписав контракт і вступив на службу до Національної поліції, на посаду старшого кулеметника окремого загону спеціального призначення «А***».

Початок повномасштабного вторгнення рф в Україну Олександр зустрів у Маріуполі. Сильний та незламний духом, український воїн прагнув стояти до кінця, захищаючи рідну землю від російської нечисті.

Олександр Дерев’янко поліг у бою у Маріуполі 3 квітня 2022 року, рятуючи своїх побратимів. За свої подвиги «Аддамс» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.