Напрямок «Відбудова України» презентували на фандрейзинговій платформі UNITED24. В його межах першими відновлять 18 будинків у Київській області: в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, а також у селах Бузове та Мила Дмитрівської територіальної громади. Завдяки цьому у власне житло зможуть повернутися 4 237 українців.

Загальна сума, необхідна для відновлення будинків — 719 мільйонів гривень. Завдяки донорам UNITED24 зі 110 країн вже зібрано понад 504 мільйони гривень. Також відновлення будинків буде частково реалізовуватися завдяки державному бюджету та внескам мешканців.

За підтримки обласної, місцевої влади та самих мешканців на деяких обʼєктах вже розпочато роботи з демонтажу та перші етапи відбудови.

«Ми будуємо державний фандрейзинг з нуля. За 8 місяців UNITED24 об’єднала для допомоги Україні світ. До напрямку «Відбудова України» долучилися десятки міжнародних компаній, амбасадори платформи, приватні донори. Наприклад, кошти на один із будинків перерахував наш партнер, модний дім Balenciaga. Ще один узяв під патронат Олександр Усик. Велику допомогу надала Литва. Дякуємо кожному, хто донатить на перемогу та відбудову України», — сказав Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перші будинки для відбудови були обрані спеціальною міжвідомчою комісією. А звернення на відновлення будинків було подано на розгляд від Київської обласної військової адміністрації.