Що компактніша кухня, то складніше її як слід облаштувати. Розташувати на кількох квадратних метрах меблі, габаритний холодильник та дрібну техніку на кшталт електричного чайника чи мультиварки — задача з зірочкою. Треба не тільки зберегти цілісність та естетичність інтерʼєру, а й забезпечити безперешкодний доступ до кухонного начиння та девайсів.

Добре, що виробники техніки зважають на тенденції у світі нерухомості. У звʼязку зі зростанням кількості Смартквартир і студій, вони випускають побутові прилади у компактному форматі. Наприклад, як альтернатива високим і широким холодильникам Side by Side, доступні вузькі моделі європейського типу та малесенькі однокамерні — для зберігання невеликої кількості продуктів. Замість габаритних духових шаф — легкі та акуратні настільні електричні духовки з усіма потрібними функціями.

Майже кожен пристрій можна знайти у стандартному розмірі та у зменшеному: від посудомийки до мікрохвильової печі.

Маленький електрочайник: переваги та особливості

Габарити електричного чайника залежать від його місткості.

  1. Девайси на 3-4 літри великі, навіть якщо мають тонкі стінки та акуратну підставку.
  2. У моделей на 2 літри розміри середні — те, що треба для кухні стандартної площі понад 8 квадратних метрів.
  3. Найменше місця займають прилади максимум на півтора літра.

Якщо потрібно зекономити якомога більше простору, варто придивитися до тревел-рішень на 500-900 мілілітрів. Замовити електричний міні чайник можна за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/electrochayniki/. Його єдиний недолік полягає в тому, що води, приготованої за один підхід, вистачить лише на 2-3 чашки чаю.

Матеріал та колір компактного чайника легко підібрати під інтер’єр. Для кухні в стилі лофт — металевий без зайвих деталей, для кімнати у сучасному стилі — яскравий пластиковий, а для скандинавського стилю чи артдеко — прозорий скляний з підсвіткою або розмальований, керамічний.

Портативна плитка

Проблема вбудованих варильних поверхонь не у великих габаритах, а в тому, що для них важко знайти слушне місце. Потрібно вивільнити частину стільниці та не ставити поблизу неї техніку, чутливу до перепадів температур. Також важливо потурбуватися про те, щоб стояти біля плити було комфортно. Якщо кухня невеличка, це майже нереально, бо кухонне приладдя або дрібне обладнання завжди буде потрапляти під руку. Щоб уникнути цього, можна придбати плиту портативного типу. Її можна переставляти з місця на місце хоч кожного дня, відштовхуючись від того, що відбувається на кухні. Наприклад, її можна легко сховати в шафку чи перемістити на підвіконня на час прибирання.

Продається портативна газова плита у магазині https://www.moyo.ua/ua/bt/kbt/plity/portativnyye-gazovyye/ за доступною ціною. Також у продажі є електричні та комбіновані моделі, для яких потрібне стабільне підключення до електромережі.

Мікрохвильовка

Маленькі моделі мікрохвильовок у функціональному плані не поступаються великим. Єдина відмінність полягає в тому, що в їхню робочу камеру неможливо вмістити багато літрову посудину. Максимум — величенька супова тарілка або спеціальна форма з кришкою.

Невеликі розміри зберігаються за загального корисного об’єму до 20 літрів. Також важливі такі специфікації:

  • Спосіб керування. Механічний виграє за надійністю, а електронний — за точністю.
  • Відкривання дверцят. Зазвичай вони відчиняються ліворуч, але існують моделі з відкидним механізмом.
  • Потужність. 700-800 Вт вистачає з головою для щоденного приготування чи розігрівання їжі.

Компактність впливає не лише на можливості експлуатації побутових «помічників», а й на їхню ціну. Деякі мінідевайси коштують дешевше, бо на виготовлення витрачається менше ресурсів.