Нині електричні зубні щітки можуть використовувати навіть діти. Oral B Kids характеризуються тим, що обертальний рух головок пристроїв більш м’який і максимально адаптований до дитячих молочних зубів.

Стоматологи рекомендують у ранньому віці використовувати тільки щітки, призначені для дітлахів. В них менше тіло та головка, ніж у аналогічних пристроїв для дорослих. До того ж дитячі електричні зубні щітки Oral B мають велику кількість наліпок та картинок з популярними героями, а також можливість віртуального поєднання пристрою зі смартфоном, на якому батьки можуть бачити, як дитина чистить зуби (зазвичай цей гаджет є лише у топових серіях електричних щіток для дітей).

З якого віку можна користуватися електричною щіткою

Електричні зубні щітки діти зазвичай бачать у батьків та друзів, і теж хочуть мати ці пристрої. Стоматологи рекомендують використовувати електричну зубну щітку не раніше трьох-чотирьох років. Загальні обмеження пов’язані з рухами та вібраціями пристрою, що можуть бути не зручними для малюків.

Які типи електричних зубних щіток існують

На ринку представлено кілька типів пристроїв. Вибір щітки для дитини завжди краще узгоджувати зі стоматологом. У магазинах чи в інтернеті немає інформації про стан зубів вашої дитини, тому не зволікайте зі зверненням до спеціаліста. Загалом електричні зубні щітки поділяються на три категорії:

  • обертальні;
  • коливально-обертальні;
  • звукові.

Важливо знати, як поводитися з усіма типами пристроїв, перш ніж ваша дитина почне їх використовувати. Кожен вид має свої особливості. Наприклад, головки обертальних і коливально-обертальних щіток круглі та застосовуються під кутом до ясен. Отже, цими типами не можна «наїжджати» на ясна, оскільки цей рух травмонебезпечний, можуть оголитися шийки зубів, що чутливі до холодних чи гарячих напоїв та їжі, або розпочатися кровотеча.

  1. Електрична щітка, що обертається, здійснює швидкі кругові рухи.
  2. Коливальна електрична щітка, що обертається, здійснює швидкі рухи у пів оберта, тобто на 90° вперед і назад.
  3. Звукові щітки працюють за принципом високочастотного коливання. Частота, яка може досягати 40 000 коливань за хвилину, механічно руйнує зубний наліт. При цьому в ротовій порожнині виникає так званий динамічний потік рідини (суміш слини, пасти і води в роті), яка руйнує зубний наліт навіть поза досяжності волокон.

Дитяча Oral B

Це якісний пристрій для дбайливого догляду за зубами та ротовою порожниною. Маленька головка розроблена спеціально для дітлахів та сумісна з усіма електричними Oral B Kids. Вона безпечна для ясен і підходить малюкам від трьох років. Змінюйте насадки частіше: з улюбленими героями дітлахам цікавіше чистити зуби!