Із 1 січня 2023 року виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного палива і скрапленого газу здійснюється виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.

Про це інформують у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Починаючи з нарахувань пільг за січень 2023 року, органи Фонду розраховують щомісяця до 25 числа суми пільг за поточний місяць. Згідно з відповідними розрахунками, Пенсійний фонд України формує щомісяця заявку щодо потреби в коштах на виплату пільг.

Мінсоцполітики не пізніше 2 числа місяця, що настає за місяцем нарахування пільг, за умови виділення асигнувань із державного бюджету, перераховує кошти Пенсійному фонду України.

Як Пенсійний фонд України перераховує кошти на виплату пільг – детальніше в інфографіці:

Що робити, якщо пільговик не уклав договір банківського рахунку?

Пільговик, який не уклав договір банківського рахунку з АТ «Ощадбанк», може звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду у визначеному законодавством порядку, в тому числі надати письмову заяву поштовим відправленням, щодо виплати пільги через поточний рахунок, відкритий в іншому уповноваженому банку, або щодо виплати пільги за його місцем проживання через відділення «Укрпошти».

Суми пільг, зараховані на поточний рахунок, через який здійснювалися виплати до такого звернення, повертаються АТ «Ощадбанк» за вимогою Пенсійного фонду України. Повернуті АТ «Ощадбанк» Пенсійному фонду України кошти виплачуються пільговику у визначений ним спосіб під час надання пільги в наступних періодах.