Мінцифри разом з Фондом розвитку інновацій запустили YouTube-проект «Кабінет Стартапів України». Він стане новим майданчиком для промоції українських айті-продуктів.

Учасники проекту пітчитимуть бізнес-ідеї Віце-прем’єр-міністру – Міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову та головному редактору AIN.UA Іллі Кабачинському у ліфті Кабінету Міністрів. На все про все матимуть одну хвилину. Це час підйому з другого поверху на десятий.

«Ми перетворимо Кабінет Міністрів на Кабінет Стартапів. А ліфт, яким я кожного дня підіймаюся на роботу, – стане майданчиком для пітчингу крутих ідей. Я вірю, що Україна може стати країною стартапів. Завдяки роботі Фонду розвитку інновацій українські стартапери можуть реалізовувати нові проекти і створювати революційні продукти. Але потенціал розвитку набагато більший. Особливо в сфері military-tech-проектів», – зазначив Михайло Федоров.

Фонд розвитку інновацій обрав проекти, які цього року отримають гранти на розвиток. Саме вони мали змогу запітчити свої ідеї Михайлу Федорову та Іллі Кабачинському. А також отримати корисний фідбек та експертні поради.

У пілотному випуску свої ідеї презентували три стартапи: https://youtu.be/Dwa8A5KesDU.

DrillApp – мобільний застосунок для тренувань з тактичної стрільби та самооборони. Він має повноцінний курс вправ та уроків з інтерактивними інструментами для відстеження прогресу. Застосунок дозволяє тренуватися незалежно від місця перебування та часу.

ТОР – запатентований навчальний комплекс на базі пристроїв віртуальної реальності. Застосунок дозволяє моделювати різноманітні сценарії у середовищі віртуальної реальності для тактичної, фізичної, психологічної підготовки особового складу до екстремальних ситуацій та реальних бойових умов.

Nolelgator – семантична пошукова система для наукових статей, патентів і клінічних випробувань, яка сканує документи та витягує ключові факти з тексту.

Випуски виходитимуть раз на два тижні на YouTube-каналі Дії.

Нагадаємо, наприкінці грудня Фонд розвитку інновацій перейшов в управління Мінцифри. Це дало змогу системно реалізовувати ідеї та розвивати стартапи під координацією Міністерства. Окрему увагу Фонд приділяє military-tech-проектам – технологічним продуктам в оборонній сфері, які допомагають отримати перевагу на полі бою та наблизити перемогу.