132 школярі 9 – 11 класів Черкас почали стажування в органах місцевого самоврядування. У перший день з ними зустрілися Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко та керівники департаментів, де стажуватимуться учні.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Під час зустрічі очільник громади Черкас Анатолій Бондаренко розповів школярам про структуру та роботу міської ради, відповів на запитання учнів та побажав успіхів у стажуванні. Також Анатолій Васильович зазначив, що хоче почути в підсумку від молоді нові ідеї з розвитку міста.

«Для нас велика честь приймати сьогодні вас, адже ви – майбутнє нашої країни, – сказав Анатолій Васильович. – Це дуже добре, що виявилося багато охочих пройти таке стажування. Можливо серед вас є майбутні міські голови та очільники департаментів. Ви – надійна опора нашого міста й країни. Зараз ми живемо, працюємо й навчаємося в дуже важкий для країни час, коли окупант цинічно випускає ракети й намагається знищити нас як націю. Але ми обов’язково переможемо й разом із вами розвиватимемо Черкаси та рідну Україну. Розбудовуватимемо європейську й демократичну країну, де кожна людина зможе реалізувати себе і свій потенціал».

На прохання учнівської молоді Черкаський міський голова розповів про деякі моменти зі своєї біографії, порекомендував бути сміливими, вміти робити висновки з помилок і наполегливо йти до мети. Серед книг, які би він рекомендував прочитати юним – Джонатана Свіфта «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон».

За словами заступниці міського голови Черкас Анастасії Чубіної, під час анкетування від учнів міста надійшло 132 коректно заповнені анкети. Їх допустили до стажування.

«Для зручності стажерів поділили на 2 зміни. Під час першого етапу стажування перші 65 учнів пройдуть практику в різних структурних підрозділах Черкаської міської ради з 30 січня до 17 лютого, друга група практикуватиме з 20 лютого до 10 березня, – розповіла Анапстасія Сергіївна. – За кількістю набраних балів та результатами мотиваційного есе п’ятеро кращих учнів потраплять до другого етапу стажування. Вони зможуть спробувати себе на посаді міського голови і пройти тижневе стажування в латвійському місті Вальмієра, відтак порівняти принципи роботи самоврядування в нашій країні та закордоном».

Учні стажуватимуться в департаменті освіти та гуманітарної політики, департаменті соціальної політики, департаменті архітектури та містобудування, департаменті економіки та розвитку, департаменті охорони здоров’я та медичних послуг, на комунальних підприємствах «МСК «Дніпро», «Черкаський міський зоологічний парк «Рошен», «СК «Будівельник» і «Кінотеатр «Україна».

«На мою думку, зараз особливо важливо розвивати свідоме суспільство і свідому молодь. Цим займається департамент освіти та гуманітарної політики. Тому для стажування я обрала цей департамент. Для мене це буде цікаво і, безумовно, корисно», – говорить Анна Кравченко, спікерка Учнівської Міжпарламентської Асамблеї.

«Я обрав департамент соціальної політики, оскільки хотів би дізнатися про їхню роботу, зокрема, про різні види допомог людям, які вони надають», – пояснив свій вибір учень спеціалізованої школи №17 Мирослав Литовченко.

«Мені цікаво, як влаштований департамент економіки та розвитку, чим він займається, – говорить учень гімназії №9 Богдан Гончар. – Це буде як досвід, якщо своє майбутнє я пов’яжу з економікою».

«Я прийшла сюди, аби проявити свої лідерські якості, дізнатися більше про устрій нашого міста, ознайомитися із системою прийняття рішень і набути позитивного досвіду. Я хочу бути лікаркою, тому для стажування обрала департамент охорони здоров’я та медичних послуг», – говорить учениця загальноосвітньої школи №8 Іванна Боброва.