Смілянські поліцейські спільно з поліцейськими сектору реагування патрульної поліції ВП № 2 Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області проводять профілактичні відпрацювання, направлені на виявлення мисливців, які всупереч заборони відвідування лісів полюють на диких тварин та птахів.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Рішення про заборону відвідування лісів було прийнято керівництвом Черкаської обласної військової адміністрації в умовах воєнного стану.

З метою недопущення порушень цієї заборони дільничні офіцери Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, відділу поліції № 2 Черкаського РУП, поліцейські групи реагування     відділення поліцейської діяльності 1 та відділу поліції № 2 Черкаського РУП спільно з інспекторами сектору контролю за обігом зброї здійснюють профілактичні відпрацювання по виявленню фактів незаконного полювання та браконьєрства на території Черкаського району.

Під час рейду порушень виявлено не було. Проводиться профілактика з місцевим населенням Смілянщини щодо недопущення вчинення екологічних злочинів та правопорушень.

Необхідно пам’ятати, що за незаконне полювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Нагадаємо, що на Черкащині заборонено відвідувати ліси:

  • Деньгівського лісництва ДП «Золотоніське лісове господарство»;
  • Руськополянського, Дубіївського, Білозірського, Дахнівського, Тясминського лісництв ДП «Черкаське лісове господарство», ДП «Черкаське військове лісництво»;
  • Синицького лісництва ДП «Уманське лісове господарство»;
  • Чорнявського лісництва ДП «Чигиринське лісове господарство»;
  • Корсунського лісництва ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство».

Поліцейські спільно з військовослужбовцями продовжують працювати в посиленому режимі. Вони перебувають у повній бойовій готовності задля забезпечення охорони правопорядку та протидії правопорушенням. Вкотре закликаємо громадян дотримуватись вимог воєнного стану та комендантської години.

Якщо ви стали свідком правопорушення, не зволікайте, негайно звертайтесь до поліції за телефоном «102» або за резервними номерами: 0671439395 – чергова частина (диспетчерська служба) УОАЗОР ГУНП; 0673801414 – відділ служби “102”  УОАЗОР ГУНП.