Сьогодні Укрпошта ввела в обіг поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра», присвячений працівникам спеціальних служб, які стійко та віддано ліквідовують наслідки російських ракетних обстрілів, відновлюють інфраструктуру наших міст та сіл, забезпечуючи українців необхідними сервісами. 15-16 лютого спецпогашення також пройдуть в регіонах. Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя працюватимуть на київському головпоштамті; штемпель Луганської області прикріплено до міста Покровськ (Донецька область).

Про це інформує пресслужба АТ “Укрпошта”, передає ChesnoNews.

Першим поштовим випуском Укрпошти 2023 року стали марки, що вшановують наших надзвичайників, які попри небезпеку та ризики для власного життя повертають у наші оселі світло і тепло, ремонтують кілометри доріг та автошляхів, дають можливість тримати зв’язок з рідними. Символічно, що саме до першого поштового випуску входить марка «Дорожники» під порядковим номером 2023.

«Війна по-новому відкрила та підсвітила тих людей, чию працю в мирний час ми сприймали як звичну буденність. Поштові марки від Укрпошти «Воїни світла. Воїна добра» – це наша щира подяка українським надзвичайникам. Кожен з вас – реальний герой, який 24/7 тримає свій фронт заради того, щоб ми отримували комфорт та затишок», – прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Зазначимо, що кожен українець може особисто сказати «дякую» нашим спеціальним службам на сторінках своїх соціальних мереж, додавши хештег #нашінадзвичайники.

Номінал кожної поштової марки – М (відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 г у межах України). Тираж – 300 тис. примірників. Номінальна вартість блоку – 90 грн. До поштового блоку випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт, картку та магніти.

Поштовий блок та конверти можна придбати, починаючи з 15 лютого у відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Крім того, новий поштовий випуск продаватиметься в офіційних онлайн-магазинах Укрпошти на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka eBay та Amazon. Онлайн можна буде замовити до 10 маркових аркушів, 10 художніх конвертів та 10 листівок на одне замовлення.