За рік війни українці навчились конвертувати свою лють до агресора у благодійні внески, які перетворюються на конкретну допомогу нашим захисникам і захисницям. Кожен донат – це зброя. До річниці протистояння повномасштабному вторгненню і з вдячністю усім, хто невтомно донатить на сили оборони впродовж року, Національний банк України за підтримки ПриватБанку та UNITED24 відкриває збір на 10 безпілотних комплексів «Чаклун» для ЗСУ. Серед усіх, хто пожертвує кошти, розігрують ексклюзивні памʼятні монети та колекційні банкноти.

Про це інформує пресслужба ПриватБанку, передає ChesnoNews.

Конвертуйте свою лють у підтримку ЗСУ – надішліть на https://next.privat24.ua/payments/form/%7B%22token%22%3A%224e23e4aa3f4f3e43d9cc8824a04b3b45ka29nyy5%22%7D  суму, кратну 300 грн. Всі гроші відразу потрапляють на спеціальний рахунок НБУ для потреб ЗСУ, кількість внесків від однієї людини необмежена, а кожен внесок у сумі 300 грн збільшує шанси на виграш.

Зібрані кошти будуть направлені на 10 безпілотних комплексів «Чаклун» вартістю 1 032 000 грн кожен. «Чаклун» – це дрон-розвідник українського виробництва. Він легкий у використанні, придатний до ручного запуску та ремонту в польових умовах.

Серед учасників збору розіграють 24 ексклюзивні памʼятні монети і колекційні банкноти Національного банку України з підписами Президента Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, Командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука та Голови НБУ Андрія Пишного. Найбільший за сумою #лютийдонат гарантовано отримує набір пам’ятних монет «Державні символи України» з підписами перших осіб держави.

Збір триває до 5 березня 2023 року. До 15 березня 2023 року НБУ та ПриватБанк оберуть переможців за допомогою сервісу RANDOM.ORG і оголосять їх у прямому ефірі на YouTube-каналі НБУ.