До працівників управління боротьби з наркозлочинністю надійшла інформація про розповсюдження наркотичної речовини в Черкасах. Після проведення оперативно-розшукових заходів, правоохоронці встановили, що до збуту наркотиків причетний 39-річний черкащанин. Чоловік отримував замовлення через месенджер, після чого розкладав згортки з наркотиками на території міста.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Вчора, 6 березня, під час чергового розкладання “закладок”, правоохоронці затримали зловмисника. При собі чоловік мав 31 згорток із полімерного матеріалу, в яких знаходилась порошкоподібна гранульована речовина, ймовірно метадон. Речові докази були вилучені та направлені на експертне дослідження до Черкаського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Фігуранта затримано у порядку статті 208 КПК України. Наразі слідчими, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.

Працівниками УБН в Черкаській області проводяться подальші заходи, спрямовані на викриття та документування й інших учасників, які мають безпосереднє відношення до незаконної діяльності вказаного месенджера.