За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно підлітка за фактом зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру (ч. 2 ст. 301-1, ч. 1 ст. 301 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства 17-річний підліток зберігав з метою розповсюдження відеофайли, що містять дитячу порнографію, які отримав шляхом доступу до мережі Інтернет. Крім того, вказану продукцію, порнографічного характеру, правопорушник розповсюджував через самостійно створений Телеграм-канал.

Санкції указаних статей Кримінального кодексу України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Вкотре звертаємо увагу батьків на необхідність посилення профілактичної та виховної роботи з дітьми, спрямованої на дотримання моральних засад суспільства, а також запобігання ризику доступу до забороненої інформації та неприйнятних контентів.