За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано 2 обвинувальні акти стосовно жителів Золотоніського району, які систематично вчиняли домашнє насильство (ст. 126-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства 28-річний житель с. Шрамківка Золотоніського району, будучи в стані алкогольного сп’яніння, систематично вчиняв домашнє насильство стосовно своєї дружини, що виявлялося у словесних образах нецензурною лексикою, погрозах, які викликали психічні страждання, емоційне пригнічення та погіршення психологічного самопочуття жінки.

Окрім цього, у ході досудового розслідування іншого кримінального провадження встановлено, що 45-річний житель с. Домантове Золотоніського району систематично знущався над своєю співмешканкою, що призвело до психологічних страждань, розладів здоров’я та погіршення якості життя потерпілої.

Як з’ясовано, попередні адміністративні санкції, накладені на правопорушників, не вплинули їхню поведінку, чоловіки й надалі систематично ображали своїх близьких.

У Законі України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» прописано, що таке знущання над близькими є злочином, а закон гарантує невідворотність покарання для домашнього кривдника.

У разі доведення вини правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.