Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини ще двох прокремлівських пропагандисток.

Про це інформують в Управлінні СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Поплічницями ворога виявились дві мешканки м. Черкаси, одна з яких, на час вчинення злочину, була співробітницею прокуратури, інша – працівниця філії одного із державних банків.

Вони публічно висловлювались у підтримку політики рф та ширили ворожі наративи країни-агресора.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення жінки почали активно пропагувати загарбницьку політику путіна щодо України. Крім того, стверджували, що на території нашої держави виключно внутрішньогромадянський конфлікт. В своїх висловлюваннях дискредитували ЗСУ, звинувачуючи їх у вчиненні звірств в Бучі та нанесенні ракетного удару по торгівельно-розважальному комплексі у Кременчуці.

Проросійські пропагандистки вважали недоречним спротив агресору, вони заперечували причетність російських військових до звірств, ґвалтувань та розстрілів мирного населення, а також нанесення ракетних ударів по об’єктам критичної інфраструктури та житловим масивам.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігуранток правоохоронці виявили мобільні телефони із листуванням та ворожою пропагандою.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисницям про підозри за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу пропагандисткам.

Викриття та документування незаконних дій проводили співробітники СБУ Черкаської області спільно зі слідчими ГСУ СБУ та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.