Ювілейний мистецький проект Заслуженої художниці України Олександри Теліженко «Мої дороги» відкривається в Черкасах 30 березня. Проєкт поєднує 2 персональні виставки, які називаються «Витоки» і «Зеніт».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Виставка Олександри Теліженко «Витоки» представляє творчий доробок майстрині 80-х років ХХ століття. Відкриється вона о 14.00 в Черкаському обласному краєзнавчому музеї.

Друга персональна виставка – «Зеніт» – є творчим звітом майстрині від початку Незалежності України і донині. Відкриється виставка о 16.00 в Черкаському обласному художньому музеї.

Усе своє життя Олександра Теліженко присвятила дослідженню та розвитку народної культури України, її глибинних традицій і поєднання із сучасністю та майбутнім. На основі цих знань вона творить новітні національні сувеніри, вишиті картини, вбрання сценічне і світське, українські вишиванки. Та головний її доробок – український рушник, який говорить до нас мовою символів, демонструє одвічні цінності і кодує наш український життєвий простір на добро і розквіт.

Це – лейтмотив усього її мистецького проекту «Мої дороги», переглянути який Олександра Теліженко запрошує усіх черкасців та гостей міста.

За наукові праці, майстерність, творчі здобутки, вивчення та популяризацію української народної творчості Олександру Теліженко удостоєно звання Заслуженої художниці України, кавалера ордену Княгині Ольги, володарки титулу «Жінка lll тисячоліття», доцент мистецтвознавства.

Олександра Василівна має десятки наукових публікацій, видала 2 культурологічні книги, організувала і провела десятки власних персональних виставок і проектів, була учасницею Міжнародних наукових конференцій з питань розвитку етнокультур.