Прокурорами Черкаської обласної прокуратури  скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом вчинення особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки – державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства 46-річний чоловік, виконуючи завдання кураторів держави-агресора, використовуючи месенджер «Telegram», передавав представникам ФСБ РФ інформацію щодо розміщення блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та деяких військових об’єктів на території м. Черкаси та області, які беруть участь у відсічі російської військової агресії.

Крім того, вказана особа здійснила виїзд до одного з міст Черкаської області з метою встановлення місця розташування підрозділу протиповітряної оборони Збройних Сил України, розташованого в безпосередньому оточенні одного з ключових об’єктів критичної інфраструктури енергетичної галузі, та передала ворогу зазначену інформацію.

Чоловіка було затримано «на гарячому», під час передачі здобутих ним відомостей про місце дислокації систем протиповітряної оборони Збройних Сил України.

На цей час вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювали працівники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 111 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.