Внаслідок значних скидів води при пропуску весняного водопілля на прибережній до Кременчуцького водосховища території вже відмічається підтоплення присадибних ділянок в населених пунктах, де це зазвичай спостерігається при надходженні паводкової води. Особливу увагу слід звернути жителям Лівобережної частини, верхів’я Кременчуцького водосховища, а це села Сушки, Ліплява, Келеберда, Прохорівка. Висока вода буде ще прибувати.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Щодо синоптичної ситуації, то завдяки серії атмосферних фронтів великої циклонічної депресії, перша половина другого місяця весни на Черкащині досьроково виконала план по опадах за квітень та травень.

У суботу, 15 квітня, Черкащина опиниться на межі тепла із заходу та холоду зі сходу. Їх зіткнення зумовить дощі, подекуди з грозами та посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с, що додаватиме відчуття холоду. На заході області очікується більш тепла та волога погода, тоді як на сході – свіжіше та менше опадів. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 8-13º.

У неділю, 16 квітня, Світле Христове Воскресіння. У народі помітили, що на Великдень, якою б не була погода, а «сонечко хоч на хвилину, та вигляне». І в нинішньому році прикмета виявиться вірною, крізь хмари проглядатиме сонце, вночі місцями невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Температура вночі 4-9º, вдень 11-16º.

Новий робочий тиждень розпочнеться переважно спокійною, сухою погодою. Завдяки зменшенню хмарності сонячних годин стане більше. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 11-16º. Перепочинемо від дощів.

Із середи, 19 квітня, наш регіон, як і раніше, потрапить у павутину фронтальних розділів. Вони зумовлять хмарну погоду з дощами, які обмежать денний прогрів повітря.