У червні в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«У кожного громадянина буде свій електронний кабінет з повною інформацією про його зброю, про терміни перереєстрації, про перевірки, відмітки купівлі-продажу. А при купівлі зброю можна буде вибрати і замовити, не заходячи ані в підрозділи дозвільної системи, ані в магазин. Тобто буде максимально спрощена система придбання та продажу зброї», – зауважив Ігор Клименко.

Основна мета Єдиного реєстру – щоб вся зброя, яка наразі є на руках у громадян, а це 1 мільйон 300 одиниць, була в реєстрі. Це ж стосуватиметься і нової зброї, яка надходитиме в Україну:

«Реєстр допоможе правоохоронній системі контролювати розповсюдження зброї. Треба зробити все для того, щоб українці відчували безпеку. Повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам – це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання», – наголосив Міністр внутрішніх справ України.

Запуск роботи Єдиного реєстру запланований 23 червня 2023 року. За кілька тижнів його вже запустять в тестовому варіанті.