Прокуратура вже інформувала про ініціювання в судовому порядку повернення понад 20 га земель в Уманському та Городищенському районах на користь Національної академії аграрних наук України та використання їх за цільовим призначенням з метою наукових розробок у сфері землеробства задля ефективного функціонування агропромислового комплексу, що є дуже важливим у цей складний час.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Окрім безпосереднього звернення до суду з позовними заявами на захист інтересів держави, органами прокуратури області здійснено вступ та забезпечено активну участь у справі за позовом підрозділу НААН, що стосувалася використання та розпорядження земельними ділянками науково-дослідної установи.

Так, господарським судом Черкаської області завершено розгляд справи за позовом Дослідної станції помології ім. Л.П. Симиренка Інституту садівництва НААН України про визнання недійсним акту приймання-передачі земельних ділянок загальною площею майже 122 га, які понад 100 років перебували у постійному користуванні станції, натомість у 2020 році неправомірно вибули з державної власності.

Розгляд справи здійснювався за участі Черкаської обласної прокуратури, якою висловлювалася активна правова позиція, спрямована на повернення спірних земель до державної власності та відповідно у розпорядження наукової установи.

Судом доводи позивача та прокурора взято до уваги, позов дослідної станції задоволено, а отже, буде відновлено державні інтереси та статус земельних ділянок, що сприятиме використанню їх у науково-дослідних цілях.