Гімнаст Ілля Ковтун став кращим спортсменом квітня-2023 на Черкащині.

Про це інформують у Відділенні НОК України в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Кращих спортсменів та їхніх тренерів за підсумками виступів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях традиційно щомісяця відзначає олімпійський осередок Черкащини. У квітні вагомі нагороди на чемпіонатах здобули кілька спортсменів регіону, тож на звання переможця місяця претендували троє атлетів. Йдеться про Іллю Ковтуна (гімнастика спортивна), Анастасію Комович (дзюдо) та Валерію Шарову (веслування на байдарках і каное).

Експертна комісія при відділенні НОК України в Черкаській області, опрацювавши подання та зваживши на результати, звання кращого спортсмена квітня на Черкащині віддала Іллі Ковтуну. Спортсмена та його тренерку Ірину Надюк відзначать грошовою винагородою.

Заслужений майстер спорту України Ілля Ковтун минулого місяця взяв участь у чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики, що проходив в місті Анталія, Туреччина. Спортсмен виборов низку нагород, зокрема у його скарбниці на цих змаганнях – перемога на паралельних брусах, бронзові медалі із багатоборства та на поперечині, а також він посів п’яте місце на кінь-махах та шосте місце – на вільних вправах. Крім того, Ілля Ковтун виборов право на участь у ліцензійному чемпіонаті світу перед Олімпійськими іграми. Тренує спортсмена Ірина Надюк.

Майстер спорту України міжнародного класу Анастасія Комович стала учасницею Кубка України з дзюдо, що відбувся в Києві. Спортсменка виборола срібну нагороду змагань, посівши друге місце у ваговій категорії +78 кг. Її тренер – Володимир Римар.

Майстер спорту України Валерія Шарова взяла участь у Кубку України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років, який приймала Умань. Спортсменка додала кілька дистанцій, де здобула такий результат: у категорії С4 500 – друге місце, у категорії С2 500 – четверте місце, у категорії С1 200 – сьоме місце. Тренує спортсменку Олексій Іванов.