У період збройної агресії російської федерації проти України органи прокуратури продовжують вживати заходів, спрямованих на захист інтересів держави у сфері земельних відносин.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, Уманською окружною прокуратурою встановлено факт невідчуження громадянином рфФ земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 1,6672 га та 1,719 га, що знаходяться в межах Христинівської територіальної громади.

У травні 2023 року до Христинівського районного суду Черкаської області окружною прокуратурою подано позов в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області про примусове припинення права власності на вказані земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

Вжиття заходів представницького характеру зумовлене тим, що згідно з вимогами Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, протягом року беззаперечно підлягають відчуженню. У разі невиконання цієї вимоги земельна ділянка підлягає конфіскації за рішенням суду.