Черкаський державний бізнес-коледж увійшов до Європейського  університетського альянсу E³UDRES².

Це  провідна коаліція, що об’єднує університети невеликих міст Європи, які позиціонують себе як агенти змін, що сприяють розв’язанню глобальних проблем. Участь черкаського коледжу у потужному європейському альянсі відкриває нові перспективи міжнародної співпраці перед його студентами та викладачами.

– Нещодавно Черкаський державний бізнес-коледж отримав 2 гранти за програмою  Європейського Союзу «Erasmus+», – повідомив директор ЧДБК Олег Куклін. – Вони дають можливість нашим науково-педагогічним працівникам взяти участь у Міжнародному науковому тижні ViA – Vidzeme University of Applied Sciences «Future University. Connecting Regions». А це – обмін досвідом, напрацювання нових зв’язків та домовленостей щодо співпраці для підвищення рівня освіти наших студентів.

Як відомо, Черкаський державний бізнес-коледж  став першим із вишів Черкащини у отриманні грантів по провідній Програмі міжнародної співпраці Європейського Союзу «Еразмус+».   Із 2016 року  Черкаський державний бізнес-коледж отримав  16 грантів на семестрове навчання для студентів та 14 – на тижневе стажування для викладачів ЧДБК (загалом на 105214 євро).

Навчання та стажування студентів і програми обміну викладачів проходили у   ризькому Університеті прикладних наук ISMA. ЧДБК загалом активно розширяє пул європейських партнерів – і новим партнером Черкаського державного бізнес-коледжу цьогоріч став Університет Відземе (м.Валмієра, Латвія). Завдяки співпраці з Університетом Відземе, черкаський коледж отримав 8 нових грантів для стажування та навчання студентів та викладачів.

Оксана Савицька