У Черкасах продовжують озеленення міста. Цього року навесні на його вулицях висадили майже чотири сотні молодих деревцят, понад півтори тисячі кущів та облаштували чисельні клумби. Частину саджанців вкоренили на місці раніше видалених аварійних дерев, на частині ж локацій створили нові зелені зони.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Як повідомили в департаменті дорожньо-транспортної інфраструктури та екології, рослини висаджували на вулицях Благовісній, Гагаріна, Чигиринській, Чорновола, Святотроїцькій, Гоголя, Лісовій Просіці, Франка, Надпільній, Дашкевича, на алеї Слави та вздовж бульвару Шевченка.

На місці зрізаних аварійних дерев у Черкасах висадили близько півтори сотні нових, серед яких – липи, робінія, каштани й клени різних сортів, метасеквоя. Разом із тим, вкоренили 460 кущів спіреї, бирючини, форзиції та барбарису.

Для облаштування нових зелених зон у Черкасах висадили 18 іспанських платанів, 20 робіній та ще 347 кущів листяних і хвойних порід (ялівець, спірея, барабрис).

Цього року озеленювачі облаштували газони на площі близько 200 квадратних метрів, висадили сотні багаторічних й тисячі однорічних квітів.

Водночас, нові насадження з’явилися і на території деяких шкіл. За заявками директорів видаляють аварійні й сухостійні дерева, а на їхнє місце висаджують молоді рослини. Цього року в подвір’ях навчальних закладів з’явилися 130 дерев різних сортів (липи, клени, платан, катальпа, слива червонолиста, туї та метасеквої), а ще – понад 830 кущів спіреї, форзиції й барбарису.

Роботи із озеленення продовжуватимуть восени. Нині ж за всіма насадженнями доглядають фахівці: вони здійснюють їхній полив та підживлюють добривами.