За процесуального керівництва прокурорів Христинівського відділу Уманської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного жителя міста Христинівка, який пропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду, щоб уникнути адміністративної відповідальності (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства, у травні цього року чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння керував транспортним засобом та був зупинений працівниками поліції, щоб уникнути складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за повторне керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння неодноразово пропонував поліцейським перерахувати на банківську картку 10 тисяч гривень.

У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.