Ще тиждень тому здавалося, що травень 2023 виявиться абсолютно сухим, проте вже із 19 травня локальні грозові дощі, які притаманні літньому періоду, добавили у скарбничку 2-9 мм, а Канів та Умань 29-41 мм опадів. Наразі аномально сухою за 80 років метеорологічних спостережень є Жашківщина.

Про погоду на Черкащині наприкінці весни та на початку літа розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Завтра, 27 травня, наш регіон ще залишається у зоні мозаїчних зливових дощів із купчасто-дощових хмар, які утворюються вздовж лінії розмежування сухої та прохолодної повітряної маси із північної Європи та теплої і вологої з Азовського моря. Найбільша вірогідність гроз – вдень, у період найбільших температурних контрастів. Температура вночі 11-16º тепла, вдень 21-26º.

За попередніми модельними оцінками, 28-30 травня посилиться вплив західного антициклону «VERA», опади припиняться, температура вночі 9-14º, вдень 22-27º.

31 травня на сході, за межами України, активізується циклон, збільшуючи ймовірність грозових дощів, особливо у східній частині Черкащини. Температурний фон суттєво не зміниться.

Початок червня очікується нестійким з короткочасними грозовими дощами та похолоданням. Температура вночі 8-13º, вдень 19-24º.