Для того, щоб успішно працевлаштуватися або втриматися на робочому місці, доводиться швидко пристосовуватися до динамічного темпу життя, вивчати нові технології, обладнання, процеси, а за певних обставин і зовсім змінювати свою професію.

Про це інформує пресслужба Черкаського обласного центру зайнятості, передає ChesnoNews.

Державна служба зайнятості має унікальну пропозицію для ініціативних людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку – отримати ваучер на навчання.

Професії і спеціальності, за якими можна отримати ваучер, визначаються згідно з пріоритетними видами економічної діяльності. Охочі здійснюють вибір за затвердженим переліком, самостійно обирають форму і місце навчання.

На сьогодні вже маємо 123 професії та спеціальності, за якими можна отримати ваучер. Наказом Мінекономіки від 11 квітня 2023 року №2040, що вступив у дію 25 травня, розширено перелік професій та спеціальностей на 53 позиції.

До нього увійшли: бетоняр, газорізальник, дорожній робітник, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, електромонтер з обслуговування підстанції, електромонтер з ремонту та обслуговування апаратури та пристроїв зв’язку, електромонтер з ремонту та обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування, електромонтер контактної мережі, маляр, машиніст електровоза, машиніст електропоїзда та ін.

Також увійшли такі сучасні спеціальності, як: автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка; біотехнології та біоінженерія; гірництво; деревообробні та меблеві технології; дизайн; дошкільна освіта; економіка; енергетичне машинобудування; залізничний транспорт; інформаційні системи та технології; комп’ютерні науки; маркетинг; мікро- та наносистемна техніка; озброєння та військова техніка; підприємництво та торгівля; терапія та реабілітація; туризм і рекреація; теплоенергетика; фізична культура і спорт; цивільна безпека.

З повним Переліком професій, спеціальностей, напрямів підготовки та підвищення кваліфікації можна ознайомитися за посиланням: https://is.gd/nfGNOz

Корисні посилання:

Додаткова інформація про отримання ваучерів (https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery ).

Мапа навчальних закладів служби зайнятості (https://www.dcz.gov.ua/map/mapa-specializaciy).

Перелік навчальних закладів, для навчання в яких може бути виданий ваучер.