Нове легкове авто отримали Черкаси для надання соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Це другий автомобіль, який передали нашому місту в межах проекту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко та заступниця голови Марина Гаркава ознайомилися з потужностями і технічними характеристиками автомобіля.

«Щиро вдячний нашим міжнародним партнерам за всебічну підтримку України, Черкас та за можливість разом з вами вдосконалюватися, – сказав Анатолій Бондаренко. – Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться мінімізувати кількість проявів домашнього насильства в нашому місті».

Співпраця Черкас із Фондом ООН в галузі народонаселення триває 2 роки. Кілька тижнів тому місто отримало від Фонду 8-місний автомобіль зі спеціальним підйомником для осіб з інвалідністю Черкаси. Тепер нам надали легковий автомобіль «Mitsubishi».

«Наявність сучасної автівки допоможе за необхідності оперативно реагувати на ситуації домашнього насильства і забезпечувати надання соціально-психологічної і інформаційної допомоги. Також можна буде за потреби забезпечити безпеку постраждалим від насильства», – відзначила заступниця міського голови Марина Гаркава.

Директорка центру соціальних служб Людмила Савранська розповіла, що у місті діють 2 мобільні бригади для реагування на факти домашнього насильства: одна створена міською владою, друга – для її підсилення – від Фонду ООН.

«Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги виїжджає не менше 3 разів на тиждень, – говорить Людмила Савранська. – У складі бригади працюють водій, психолог і фахівець із соціальної роботи. Вони роблять як планові, так і екстрені виїзди за повідомленням поліції чи постраждалих. Причому цей телефон постійно з працівником бригади, навіть у вихідні».

У разі необхідності виїзду мобільної бригади соціально-психологічної допомоги можна звертатися за телефоном: 050 – 527 – 44 – 36.

Варто зазначити, що у Черкасах у межах проекту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення та за підтримки міського голови Анатолія Бондаренка зроблено значні кроки з протидії насильству. Зокрема, в бюджеті розвитку міста виділені кошти на ремонт будівлі, де планується створення міського кризового центру. Створена і діє координаційна рада та робоча група з протидії домашньому насильству, працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги.