Минає третина червня, проте, на жаль, атмосфера над Черкащиною скупа на дощі. І лише коливання температурного фону від 15 до 20º, тобто чергування теплих та прохолодних періодів, стримує розвиток ґрунтової засухи. Надзвичайна, 5 класу, пожежна небезпека охопила всю область.

Про погоду на Черкащині в найближчі дні розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Ще у п’ятницю та суботу, 9-10 червня, на Черкащині домінуватиме антициклональний характер погоди – малохмарно та сухо. Високе червневе сонце дуже добре прогріватиме повітря і денна температура сягатиме 24-29º, вночі 12-17º.

У неділю, 11 червня, посилиться вплив Чорноморського циклону. Падіння атмосферного тиску та розпечене напередодні повітря провокуватиме нестійкість в атмосфері, що призведе до швидкого розвитку потужних купчасто-дощових хмар, з грозовими дощами та шквалами. Вночі місцями, вдень повсюди короткочасний дощ (місцями грози, вдень в окремих районах град). Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 12-17º, вдень 18-23º.

За модельними оцінками, початок нового робочого тижня теж обіцяє бути з грозовими дощами. При цьому, температурний фон знизиться на 2-3º. Вночі прогнозується 9-14º, вдень 18-23º.