Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 3 членів організованої групи, які незаконно збували психотропну речовину (ч. 3 ст. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що місцевий житель у 2022 році організував злочинну групу, до складу якої залучив жителів м. Черкаси, в тому числі тих, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

Відповідно до плану злочинної діяльності організатор особисто придбавав заборонену до обігу речовину – амфетамін, підготовлену до збуту та розфасовану у поліетиленові пакетики, після чого передавав її іншим членам організованої групи для продажу.

Збут психотропної речовини відбувався на вулицях міста Черкаси.

У ході обшуків, проведених за місцями проживання підозрюваних, виявлено та вилучено психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, електронні ваги та інші предмети із нашаруванням порошкоподібної речовини, пакувальний матеріал, мобільні телефони, чорнові записи про кількість реалізованого «товару» та отриманих грошових коштів.

На кошти, які отримали обвинувачені від збуту психотропної речовини, в тому числі ті, які знаходяться на їхніх банківських рахунках, накладено арешт.

Організатору та особі, яка вела «чорнову бухгалтерію» обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Застави внесено.

Ще один учасник злочинного угруповання на цей час відбуває покарання у вигляді позбавлення волі за вчинення інших злочинів.

Діяльність організованої групи викрито Черкаською обласною прокуратурою та СУ ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України.

Довідково: ч. 3 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.