15 жовтня 2020 року виконком прийняв рішення, завдяки якому 30 учасників бойових дій зможуть отримати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань.

До слова, раніше, через те, що в Черкасах обмежена кількість вільних земельних ділянок учасники бойових дій фізично не змогли отримати землю. Тому бійці мають право отримати або земельну ділянку, або матеріальну допомогу від міста у розмірі 100 тисяч гривень.

«Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб допомогти бійцям після повернення з фронту та сім‘ям учасників бойових дій. Адже свого часу вони покинули домівки, рідних, друзів, відмовилися від звичного життя та пішли воювати. Впевнений, що влада і громада має завжди пам’ятати про подвиг цих людей», – зазначає свободівець, заступник міського голови Ігор Коломоєць.

За словами директора департаменту соціальної політики, свободівця Олега Гудзенка ці кошти передбачені в бюджеті та кошторисі департаменту, який він курує. Після рішення виконкому будуть підготовлені документи для здійснення цих виплат.