Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького отримав ліцензію на навчання 600 студентів – майбутніх лікарів (по 100 осіб на 6 курсах). Це повинно сприяти зменшенню дефіциту лікарських кадрів на Черкащині, який сьогодні сягає 1,5 тис осіб.

Про це ректор ЧНУ Олександр Черевко повідомив під час круглого столу «Підготовка кадрів для системи охорони здоров’я в умовах медичної реформи», який відбувся в стінах університету, пише procherk.info.

З огляду на суттєвий брак медичних кадрів, запровадження підготовки медичних працівників у ЧНУ може сприяти зменшенню гостроти проблеми. «Якщо хоча б половина випускників залишиться працювати на Черкащині – це все одно для нас буде суттєвим полегшенням», – вважає керівник Звенигородської центральної районної лікарні Вардан Айрапетян.

Щоб запобігти відтоку випускників за кордон, фахівці з Національної академії медичних наук радять укладати з абітурієнтами угоду про те, щоб після закінчення вишу вони кілька років пропрацювали на території Черкащини.

Пообіцяли кияни й допомогу – як із підготовкою викладачів (кандидатів медичних наук) у столичних аспірантурах, так і практичну: київські лектори можуть приїжджати в Черкаси для читання курсів лекцій.

У свою чергу, керівники й лікарі лікувальних закладів області пообіцяли університету сприяння в проведенні для студентів практичних занять і навчальних практик.

Наприкінці круглого столу ректор ЧНУ Олександр Черевко і президент НАМН Віталій Цимбалюк підписали угоду про співпрацю.