У Черкасах відбулася п’ятдесят третя позачергова сесія міської ради з розгляду питань щодо внесення змін до бюджету Черкаської міської територіальної громади на 2024 рік та Програм, що фінансуються за рахунок міського бюджету.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Серед рішень, які ухвалили депутати, зокрема, такі:

  • Затвердили зміни до бюджету (у тому числі, бюджет розвитку)та Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Черкаси. На підтримку обороноздатності передбачили 460 млн грн.
  • Серед ключових об’єктів, які будуть профінансовані – завершення ремонту вул.Гагаріна, завершення ремонту вул. Героїв Холодного Яру, ремонт травматологічного відділення Третьої лікарні, роботи по інфекційній лікарні.
  • Проголосували за зміни до міської цільової програми заходів та робіт з територіальної оборони м.Черкаси на 2022-2023 роки. Програмою передбачено можливість спрямування на потреби ТрО у 2024 році 150 млн грн.
  • Ухваленими змінами до Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м.Черкаси на 2022-2024 роки передбачили щомісячні виплати членам добровольчих формувань по 3 тисячі гривень.
  • Затвердили зміни до програми забезпечення законності та профілактики правопорушень у місті Черкаси на 2022-2026 роки. У ній передбачено реалізацію таких заходів Нацполіції, як функціонування комплексної системи безпеки, робота відеоспостереження у місті, придбання спеціальних автомобілів тощо.
  • Змінами до програми “Турбота” передбачили можливість виплати у 2024 році матеріальної допомоги з фонду міського голови. На це в програмі закладено близько 900 тис.грн. За такою допомогою переважно звертаються тяжкохворі люди, які потребують дороговартісного лікування.
  • Проголосували за передачу 5 спеціалізованих автомобілів на потреби ЗСУ.

Наступне сесійне засідання заплановане на 8 лютого.