Відбулася позачергова сесія Черкаської міської ради, на якій розглянули питання, які стосуються впорядкування меж територіальної громади та підтримки обороноздатності.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Депутати проголосували за відмову у погодженні проєкту землеустрою щодо встановлення меж території Руськополянської об’єднаної територіальної громади. Руськополянці хочуть, аби межі були такими, як давно затверджені межі трьох сіл, які входять до цієї територіальної громади: Руської Поляни, Геронимівки та Дубіївки. “Натомість у нас, як у влади Черкас, інша думка – так складається, що певні території Руськополянської тергромади потрібні для подальшого розвитку обласного центру. Зокрема, для розбудови аеропорту та розв’язання деяких інших господарських питань. Наприклад, таунхауси, незаконно збудовані гаражі та магазини по вул.Руставі поблизу кладовища – це руськополянські землі. Ці об’єкти перебувають у зоні відповідальності Руськополянської ОТГ, але, де-факто, вони вже давно знаходяться на території Черкас. Настав вже час впорядкувати межі наших громад”, – пояснює Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

Також розглянули декілька питань, які стосуються підтримки обороноздатності. Як погодив виконком, перерозподілили 49 мільйонів гривень на програми підтримки ЗСУ і підтримки ТрО. На них планується придбати автомобілі та оптичні прилади за зверненнями військових частин. Крім того, надали дозвіл одному з комунальних підприємств на придбання техніки та автозапчастин для потреб армії на близько 15 мільйонів гривень.

Наостанок депутати проголосували за внесення змін до рішення про преміювання міського голови. Тепер воно здійснюватиметься не до кінця каденції, а до кінця 2024 року.

Також на сесії директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін отримав нагороду “Щит територіальної оборони ЗСУ”. Відзнаку вручив командир 118 бригади територіальної оборони Анатолій Стуженко.