У Золотоноші активно готуються до святкування 443-ої річниці міста. Офіційна дата – 23 вересня, але цього року святкову програму організатори вирішили перенести на суботу, 21 вересня.
Про це повідомляє «Золотоноша як на долоні».

Причина – проведення традиційного фестивального вік-енду, який кожного року збирає гостей з різних регіонів країни. Тому й розпочнуться заходи ще у п’ятницю, коли до Будинку школяра завітають учасники Всеукраїнського юнацького конкурсу патріотичної пісні «Героям слава!».

Програму ж самого Дня міста цього разу обіцяють доволі насичену та нестандартну. Стартує день із початку роботи дитячої локації. На проїзній частині вулиці Шевченка (від Торгового центру до ресторану “Весна”) розташуються дитячі  атракціони, працюватимуть аніматори, а також продаватимуться солодощі. Дорослих запросять у парк Шевченка, де протягом дня працюватимуть зони харчування.

О 10:00 в тому ж парку відкриється так звана Алея митців – виставка-продаж картин та різноманітних виробів.

За півгодини громада міста збереться біля пам’ятного знаку “Танк” для проведення традиційної Ходи вишиванок. Перерву зроблять на центральній площі, де об 11:00 відбудеться урочисте зібрання з нагоди дня міста. Тим часом у парку Шевченка розгорнуть локацію під назвою “Чорнобривциве мистецтво”. Тут кожен охочий матиме змогу взяти участь у майстер-класах із гончарного та прикладних мистецтв. Поруч розташуються фотозони, а також підбиватимуться підсумки фотоконкурсу. В районі центральної клумби працюватиме виставка-продаж меду.

Паралельно на Садовому проїзді місцеві майстри макіяжу, зачісок і татуажу змагатимуться у вправності. Серед їхніх моделей золотонісці згодом оберуть найкращу під час голосування. Свято краси на цьому не завершиться, адже об 11:30 на площі розпочнеться дефіле у вишиванках. Опівдні на місцевих меломанів очікує справжнє «Караоке на Майдані» – шоу, котре українці щиро полюбили ще 20 років тому.

Любителів більш спокійних розваг о 12:00 прийме парк Шевченка, де відбудеться традиційний шаховий турнір. За годину на тому ж місці свої досягнення демонструватимуть вихованці місцевих спортивних секцій та клубів. Крім того, неподалік міських фонтанів гості фестивалів створюватимуть справжній золотоніський смаколик – яблучний пиріг. І саме там відомі золотонісці частуватимуть присутніх випічкою.

Організатори обіцяють і квіткові сюрпризи, на кшталт ікебан чи квіткових полотен, але усіх деталей не розголошують.

О 14:00 на літній сцені стартує нагородження. За переможців всіх конкурсів, окрім Фестивалю патріотичної пісні, можна буде голосувати на місці проведення заходів, вкинувши у скриньку папірець з порядковим номер учасника.

О 16:00 вперше у Золотоноші проведуть аналог відомого телешоу «Майданс», проте із місцевою назвою – ZoloDance. Місце проведення – площа біля пам’ятника Шевченку. За годину на цьому ж місці зберуться любителі fashion-індустрії. Саме сюди разом зі своєю командою завітає відомий золотоніський модельєр, переможець шоу «Подіум» Максим Середа.

О 18:00 на танцювальному майданчику у парку Шевченка очікуємо на пінну вечірку, яка потім поступово перетвориться на дискотеку для містян.

69400031_2379179638835886_8098318878519590912_n