Акція по вшануванню пам’яті загиблих журналістів відбудеться у четвер, 19 вересня, о 17.30 на Соборній площі Черкас.

“Від імені Черкаської обласної організації Спілки журналістів України та ініціативної групи, запрошуємо долучитись до акції всіх журналістів, небайдужих громадян, а також голову Черкаської ОДА Ігоря Шевченка, начальника ГУ НПУ в Черкаській області Валерія Лютого та представників прокуратури Черкаської області”, – зазначають організатори.

З вуст останніх сподіваються почути, що зроблено для розкриття вбивства активіста Вадима Комарова, чому досі не названі імена замовників вбивства журналіста-майданівця Василя Сергієнка, а також про позицію вищих посадових осіб влади та правоохоронних органів області щодо рішень Городищенського суду, якими підозрюваних у вбивстві Василя Сергієнка випустили з СІЗО під домашній арешт.

16 вересня по всій країні відзначається День пам’яті українських журналістів. Таке свято було засновано ще 2007 року з ініціативи Національної спілки журналістів України. Саме існування такої дати показує, наскільки ця професія важлива і небезпечна в наш час.

Пам’ять українських журналістів не випадково вшановують 16 вересня. В цей день 2000 року викрали і вбили Георгія Гонгадзе – опозиційного журналіста, засновника “Української правди”.