Після трагічних подій, котрі сталися під час пожежі в Одесі в готелі «Токіо Стар», рятувальники за дорученням Прем’єр-міністра почали проводити масові перевірки місць відпочинку людей, передусім готелів та закладів відпочинку й оздоровлення.

На даний період перевірки тривають. Наразі за порушення правил пожежної безпеки співробітниками Черкаського міськрайонного відділу УДСНС у Черкаській області вже складено 16 адміністративних протоколів, адже заходів протипожежного захисту дотримуються не всюди.

Так, під час огляду баз відпочинку ПАТ «Черкасиавтотранс» було виявлено деякі порушення, які керівнику та персоналу радили негайно усунути.

При огляді приміщень рятувальники звернули увагу на шляхи евакуації людей згідно відповідності пожежним нормам та їх відповідного оснащення засобами аварійного освітлення, на засоби пожежогасіння і на те, чи є джерела зовнішнього протипожежного захисту. Також перевірили можливість пожежних машин під’їхати до будівель у разі пожежі.

У результаті певних порушень правил забезпечення пожежної безпеки на об’єкті, буде складено акт, а власникам пред’являть припис з недоліками і строк їх усунення. Крім того, за недотримання вимог доведеться сплатити штраф, повідомили у міськрайонному відділі ДСНС.