5 серпня 2020 року мало відбутися засідання обласної виборчої комісії на якому знову порушили питання відкликання депутатського мандата свободівця Юрія Ботнара. Проте кворуму для підтримки цього рішення не виявилось.

На думку свободівця, вочевидь, голові Черкаської ОДА Роману Боднару настільки не подобаються і заважають політичні рішення націоналістів, що він знову вирішив підняти питання, яке уже в минулому році було успішно оскаржене в суді. 

“Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар в своїй КДБістській манері намагається керувати областю, а з тими, хто йому опирається, – намагається розправитися. У цих людей не вийшло мене вбити, закатувати. Отже пан Боднар вирішив піти іншим шляхом: намагається тишком-нишком через Обласну виборчу комісію ухвалити рішення про позбавлення мене мандата депутата обласної ради. При тому, що залишилося буквально кілька місяців до місцевих виборів, де, в принципі, і вирішиться, хто буде депутатом. Але Роману Боднару аж настільки заважає моя діяльність, моя критика, що він просто не зміг втриматися, щоб не спробувати позбутись Ботнара раніше”, – говорить свободівець у приймальні голови ОДА, куди прийшов, щоб поговорити з ним, однак той немов зачинився від нього в робочому кабінеті.

Нагадаємо, що рік тому політичні опоненти вже затівали процес позбавлення Юрія Ботнара депутатських повноважень. Ініціатором став депутат Вадим Гайович, що зайшов у раду від “Радикальної партії”, а тоді вийшов з неї. Підставою було те, що нібито Юрій Ботнар  “суміщає посади депутата та заступника міського голови”. Гайович звернувся і до заступника голови облради, а той направив листа до обласної виборчої комісії, щоб прийняли відповідне рішення. 

Однак ОВК таких повноважень не має, бо рішення про складання депутатських повноважень приймає обласна рада на своєму засіданні (згідно із законом або за заявою депутата, або у разі його смерті). ОВК лише визначає, хто отримає депутатський мандат після позбавлення його попереднього депутата. 

Більше того, посада заступника міського голови Черкас не входить до переліку таких, які не можуть суміщатися із депутатськими мандатами інших рад, і щодо цього юристи неодноразово давали роз’яснення.

“У них нічого не вийшло, і в листопаді 2019 року суд ухвалив рішення, що Черкаська обласна рада не може перешкоджати мені у здійсненні моїх депутатських повноважень. Тепер знову вони намагаються заборонити мені працювати. Однак я й надалі захищатиму інтереси черкасців і у Черкаській обласній раді, і у Черкаській міській раді. А “зелених” ми скоро витиснемо звідси і попрощаємося з ними”, – наголосив Ботнар.

У цих негідників не вийшло мене вбити, але вони знову намагаються закрити мені рота! Голова Черкаської ОДА Роман Боднар потайки удруге намагається позбавити мене депутатських повноважень 😀Засідання обласної виборчої комісії, яке не відбулося через відсутність кворуму.

Опубліковано Юрієм Ботнаром Середа, 5 серпня 2020 р.