У Іваньківській громаді відкрили ЦНАП, до якого з’їжджається по адмінпослуги увесь район.

Восени ЦНАП планує наростити об’єм послуг, впроваджувати нові, а ще – відкрити віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП – у сусідньому районі.

– Наша громада пройшла відбір Програми «U-LEAD з Європою» на створення ЦНАПу. Нам надали меблі, провели навчання адміністраторів, очікуємо також поставку оргтехніки і програмного забезпечення. У нас є навіть дитячий куточок та столик для сповивання. Але громада також зробила дуже багато: приміщення, у якому зараз знаходиться ЦНАП, було у жахливому стані – відсутність батарей, облуплені стіни, прогнила підлога….Ми зробили ремонт, встановили на вході пандус, докупили обладнання –  і ЦНАП запрацював, поки що – у тестовому режимі, – розповідає голова Іваньківської ОТГ Леся Поліщук.

– Сьогодні ми надаємо 126 видів послуг, але восени плануємо розширення спектру, – констатує керівник Іваньківського ЦНАП Вікторія Підлубна. – У середньому, ЦНАП щодня відвідує до 30 відвідувачів, але кожен з них може звертатись одночасно і за десятком послуг. Досить часто  звертаються люди похилого віку – аби отримати документ про право власності на землю або будинок – а досі вони мали їздити за 10-20 кілометрів, до Маньківки. Тепер люди зі всього району приїздять до нас – по послуги державної реєстрації, оскільки ці послуги наразі надає тільки наш ЦНАП. А восени ми плануємо також відкриття віддаленого  робочого місця адміністратора ЦНАП у селі Романівка Тальнівського району.

Оксана Савіцька