4 вересня 2020 року  черкащанка  отримала звання Матері-Героїні. Свободівці, заступник міського голови Юрій Ботнар та директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Олег Гудзенко, привітали її.

«Сьогодні хотілося б привітати Тетяну Щелкунову, матір, яка присвятила всю себе вихованню п’ятьох дітей. Спільно із очільником департаменту соціальної політики Черкаської міськради та моїм побратимом Олегом Гудзенком дякуємо цій героїчній жінці за гарних, добрих та гідних громадян нашої країни. Дякуємо за високу свідомість та мужність збільшувати і розвивати наш народ та черкаську громаду зокрема. Для нас залишається одним з пріоритетів підтримка багатодітних родин. Ми це робили і в карантин, коли це особливо було потрібно, і продовжуватимемо й надалі», – зазначив Юрій Ботнар.

Також Ботнар відзначив, що Черкаси – це єдине місто в якому виконавчий комітет підтримав ініціативу свободівців про надання одноразовової грошової винагороди багатодітним батькам, дружинам яких, згідно із законодавством України, присвоєно почесне звання “Мати-героїня”.

Нагадаємо, що за ініціативи свободівців матері-героїні та їх чоловіки отримують одноразову грошову винагороду в розмірі 10000 гривень разом.